Logitech G303 Daedalus Apex

Logitech G303 Daedalus Apex

Αντικαταστάτης του G302, τo G303 Daedalus Apex ήρθε για να πάρει τη θέση του στην κορυφή της γκάμας των gaming ποντικιών της Logitech. Οπτικά, το G303 θα σας είναι πολύ οικείο, καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο πανάλαφρο σασί –μόλις 87 γραμμάρια. Το βασικό χαρακτηριστικό που έκανε το G302 να ξεχωρίζει, δηλαδή η μηχανική ανάρτηση των βασικών πλήκτρων του mouse που εγγυάται γρήγορη και με σαφή αίσθηση απόκριση στις εντολές σας, υπάρχει και στο G303. Η βασική διαφορά με τον προκάτοχό του είναι ο ανανεωμένος αισθητήρας –PMW3366–, ο οποίος είναι ο πιο ακριβής αισθητήρας που έχει βγάλει ποτέ η Logitech.

Ο αισθητήρας υποστηρίζει αναλύσεις από 200dpi έως 12.000dpi, και ταχύτητα υψηλότερη από 7,5 μέτρα το δευτερόλεπτο. Επιπλέον, ο αισθητήρας διαθέτει τεχνολογία βελτιστοποίησης των παραμέτρων λειτουργίας ανάλογα με την επιφάνεια χρήσης τού mouse, ώστε να έχετε κάθε φορά τη μέγιστη ταχύτητα και τη μικρότερη δυνατή απόσταση επανατοποθέτησης. Τέλος, δεν χρησιμοποιούνται τεχνικές εξομάλυνσης ή φιλτραρίσματος των δεδομένων του αισθητήρα, προκειμένου να υπάρχει το μικρότερο δυνατό lag.

Εκτός από το αριστερό και δεξί κλικ, και την clickable ροδέλα κύλισης, το Apex προσφέρει τρία ακόμη πλήκτρα: ένα κάτω από τη ροδέλα και δύο στο πλάι, επάνω από την περιοχή τού αντίχειρα. Σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα, τα έξι πλήκτρα του Apex δεν ακούγονται πολλά, όμως το λογισμικό της Logitech επιτρέπει εκτενή παραμετροποίηση. Πολύ ποιοτικό είναι και το καλώδιο του mouse, το οποίο είναι χοντρό, με πλεκτό κάλυμμα, ωστόσο ο ακροδέκτης του USB δεν είναι επίχρυσος, όπως θα περίμενε κανείς.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, από τις προδιαγραφές του Apex δεν απουσιάζει ούτε ο RGB φωτισμός. Εκτός από τον φωτιζόμενο λογότυπο της σειράς G, το ποντίκι διαθέτει δύο περιοχές με κυψελοειδές πλέγμα στο πίσω μέρος που φωτίζουν σε όποια απόχρωση θέλετε, μεταξύ 16,8 εκατομμυρίων χρωμάτων.

 

Share this post